書誌事項
- タイトル別名
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- Bread-Making Properties of Lecithin Subjected to Phosphatidylglycerol Modification with Phospholipase D
抄録
<p> Modified lecithin containing 75.5% of phosphatidylglycerol (PG) was prepared with purified phospholipase D allowed to act on soybean lecithin. Dough containing modified lecithin showed a trend toward improvement in carbonate gas inclusion ability compared with those containing soybean lecithin and those with no addition. Bread containing PG-modified lecithin had a "chewy" texture.</p>
収録刊行物
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- 日本食品保蔵科学会誌
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日本食品保蔵科学会誌 44 (5), 239-243, 2018
一般社団法人 日本食品保蔵科学会
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キーワード
詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390575495614826112
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- ISSN
- 21861277
- 13441213
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- 本文言語コード
- ja
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- データソース種別
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- JaLC
- Crossref
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可