Breeding of High Capsanthin-containing Red Pepper ‘DMSM188’

DOI
  • Konishi Ayako
    Biotechnology Research Department, Kyoto Prefectural Agriculture, Forestry and Fisheries Technology Center
  • Ozaki Koji
    Biotechnology Research Department, Kyoto Prefectural Agriculture, Forestry and Fisheries Technology Center
  • Suetome Noboru
    Biotechnology Research Department, Kyoto Prefectural Agriculture, Forestry and Fisheries Technology Center

Bibliographic Information

Other Title
  • 高カプサンチン含有大型赤トウガラシF1 品種‘DMSM188’の育成

Abstract

赤トウガラシ新品種‘DMSM188’を育成した.本品種は‘京都万願寺2 号’と遺伝資源‘S3586’の交配後代から作出したDH 系統と雄性不稔京都万願寺2 号を交配したF1 品種である.‘DMSM188’の果実は全体的に‘京都万願寺2 号’より小型であり,可販果収量が少ない.果実に含まれるカプサンチン含量が‘京都万願寺2 号’の2 倍以上で,アスコルビン酸含量が‘京都万願寺2 号’より高く,遊離糖および遊離アミノ酸含量も高い品種である.

Journal

Details 詳細情報について

  • CRID
    1390845713057254912
  • NII Article ID
    130007615472
  • DOI
    10.24755/westernagrires.2.0_20
  • ISSN
    2433796X
  • Text Lang
    ja
  • Data Source
    • JaLC
    • CiNii Articles
  • Abstract License Flag
    Disallowed

Report a problem

Back to top