Breeding of High Capsanthin-containing Red Pepper ‘DMSM188’
-
- Konishi Ayako
- Biotechnology Research Department, Kyoto Prefectural Agriculture, Forestry and Fisheries Technology Center
-
- Ozaki Koji
- Biotechnology Research Department, Kyoto Prefectural Agriculture, Forestry and Fisheries Technology Center
-
- Suetome Noboru
- Biotechnology Research Department, Kyoto Prefectural Agriculture, Forestry and Fisheries Technology Center
Bibliographic Information
- Other Title
-
- 高カプサンチン含有大型赤トウガラシF1 品種‘DMSM188’の育成
Abstract
赤トウガラシ新品種‘DMSM188’を育成した.本品種は‘京都万願寺2 号’と遺伝資源‘S3586’の交配後代から作出したDH 系統と雄性不稔京都万願寺2 号を交配したF1 品種である.‘DMSM188’の果実は全体的に‘京都万願寺2 号’より小型であり,可販果収量が少ない.果実に含まれるカプサンチン含量が‘京都万願寺2 号’の2 倍以上で,アスコルビン酸含量が‘京都万願寺2 号’より高く,遊離糖および遊離アミノ酸含量も高い品種である.
Journal
-
- New Kinki Chugoku Shikoku Agricultural Research
-
New Kinki Chugoku Shikoku Agricultural Research 2 (0), 20-25, 2019
Western Region Agricultural Research Center, National Agricultural and Food Research Organization
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390845713057254912
-
- NII Article ID
- 130007615472
-
- ISSN
- 2433796X
-
- Text Lang
- ja
-
- Data Source
-
- JaLC
- CiNii Articles
-
- Abstract License Flag
- Disallowed