A Study on Spatial Change in Buffer Zone of World Cultural Heritage, Changdeokgung Palace and Nijo-jo Castle

DOI

Bibliographic Information

Other Title
  • 昌徳宮と二条城における世界文化遺産の緩衝地帯の空間の変化に関する研究

Abstract

<p>In the results of analyzing the aerial photographs by dividing spatial changes into buildings and other than buildings(parking lot) inside and outside of buffer zone of Changdeokgung Palace in Korea and Nijo-jo Castle in Japan after being registered as World Heritage, this study verified the front gate-centered maintenance, differences of change in each section, extinction of Hanok-style and Machiya-style buildings and increase of tourist-centered parking lot. Through this, this study found out that there is a limit to the management of the surrounding areas of World Heritage only by the regulation of the visual impact of the height and design of new buildings.</p>

Journal

Details

  • CRID
    1390853179620008832
  • NII Article ID
    130008121931
  • DOI
    10.11492/ceispapers.ceis35.0_90
  • Text Lang
    ja
  • Data Source
    • JaLC
    • CiNii Articles
  • Abstract License Flag
    Disallowed

Report a problem

Back to top