ミントの葉における発散香気成分の解析と分類
書誌事項
- タイトル別名
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- Analysis and Classification of Emitted Scent Compounds in leaves of Mentha Cultivars.
- ミント ノ ハ ニ オケル ハッサン コウキ セイブン ノ カイセキ ト ブンルイ
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抄録
Scent compounds of eighteen Mentha cultivars were analyzed by gas chromatography - mass spectrometry. Most scent compounds of these mints consisted of terpenoids. Eighteen Mentha cultivars were classified into six groups according to the composition of the scent components and sensory assessment : 1) cool-sweet (Spear mint, English mint, Kentucky Colonel mint), 2) cool-pungent (Pepper mint, Candy mint, Swiss Ricola mint, Curly mint, Rococo mint, Cool mint), 3) cool-bitter (Pennyroyal mint), 4) cool-fruity (Apple mint, Pineapple mint, Bowles' mint), 5) cool-citrus (Lemon mint), and 6) sweet-citrus (Eau De Cologne mint, Lavender mint, Grapefruit mint, Orange mint).
収録刊行物
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- 花き研究所研究報告 = Bulletin of the National Institute of Floricultural Science
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花き研究所研究報告 = Bulletin of the National Institute of Floricultural Science 12 103-112, 2012-12-20
独立行政法人 農業・食品産業技術総合研究機構 花き研究所
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詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390853649681705984
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- NII論文ID
- 120006586573
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- NII書誌ID
- AA11651516
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- NDL書誌ID
- 024247490
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- ISSN
- 13472917
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- 本文言語コード
- ja
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- データソース種別
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- JaLC
- IRDB
- NDL
- CiNii Articles