- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Automatic Translation feature is available on CiNii Labs
- Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
Bibliographic Information
- Other Title
-
- ロボウ ノ メイテン タイショウ ウマレ ノ グンマ メイブツ ソース カツ ドン ノ ガンソ オリモノ サンギョウ ノ ハッテン ササエ 70ネン シ タミヤ ホンテン ソース カツ ドン センモンテン グンマケン キリュウシ
- 路傍の名店:大正生まれの群馬名物 「ソースかつ丼」の元祖、 織物産業の発展支え70年。:志多美屋本店(群馬県桐生市)
Search this article
Description
どんぶりの8分目まで盛られたご飯の上に、ソースにくぐらせた丸いヒレカツが4つ、形良く並ぶ。一口齧ると、カリッと揚がったパン粉の歯ざわりと、火の通り具合が絶妙なヒレ肉の軟らかさ、さらにウスターソースとしょう油をベースとした、地元で「甘じょっぱい」と形容されるソースの味が口の中に広がる。 これが、群馬では"県民食"とも言える「ソースかつ丼」。
Journal
-
- 日経レストラン = Nikkei restaurants : 飲食ビジネスを勝ち抜く繁盛店経営誌
-
日経レストラン = Nikkei restaurants : 飲食ビジネスを勝ち抜く繁盛店経営誌 (340), 12-14, 2004-05
東京 : 日経BP社
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1520572359303720448
-
- NII Article ID
- 40006165029
-
- NII Book ID
- AN10269848
-
- ISSN
- 09147845
-
- NDL BIB ID
- 6915377
-
- Text Lang
- ja
-
- NDL Source Classification
-
- ZD25(経済--企業・経営--経営管理)
-
- Data Source
-
- NDL Search
- Nikkei BP
- CiNii Articles