- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Automatic Translation feature is available on CiNii Labs
- Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
Evaluation of rice cake character of glutinous rice variety 'Satsumashiromochi'
-
- TANAKA,Akio
- Kagoshima Agric. Res. Cent.
-
- WAKAMATSU,Kenichi
- Kagoshima Agric. Res. Cent.
-
- SHIMADA,Yoshikazu
- Kagoshima Agric. Res. Cent.
-
- TANOKASHIRA,Taku
- Kagoshima Prefectural Kimotuki Agric. Ext. Cent
Bibliographic Information
- Other Title
-
- 水稲糯品種「さつま白もち」の餅特性評価
Search this article
Description
さつま白もちの餅特性について検討した結果,以下のことが明らかとなった.1.餅のきめと白さは,こがねもちと同程度に優れ,餅質は,はくちょうもちに近い,軟らかい特性を有する2.鹿児島県奨励品種であるサイワイモチ及びクスタマモチに比べ,きめと自さは優れ,餅硬化性は遅い3.「さつま白もち」は,登熟温度が高くても柔らかい特性と良質の餅質を維持する,暖地適応性のある品種である
Journal
-
- 日本作物学会九州支部会報
-
日本作物学会九州支部会報 12-14, 2006-05-15
日本作物学会九州支部
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1542543045207414912
-
- NII Article ID
- 110004738504
-
- NII Book ID
- AN00387586
-
- Text Lang
- ja
-
- Data Source
-
- NDL Digital Collections (NII-ELS)
- CiNii Articles