- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Automatic Translation feature is available on CiNii Labs
- Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
Studies on Smoking of Hamachi
Bibliographic Information
- Other Title
-
- ハマチの燻製に関する研究(自然科学)
Search this article
Description
(1)ハマチをソフトスモークにするための基礎的な実験を行った。(2)ハマチを20%の食塩水中で漬け(たて塩法),流水中で3時間塩抜き後1時間風乾した。この時塩分は約2.2%,水分は約68%であった。(3)20℃以下で24時間燻煙すると水分量は生ハマチより約10%減少し,製品には煙香がよく付き,色,口当りともに良好であった。(4)細菌数は燻煙時間が長くなるにしたがい減少し,30日保存した後も変質しなかった。
Journal
-
- 鈴鹿短期大学紀要 = Journal of Suzuka Junior College
-
鈴鹿短期大学紀要 = Journal of Suzuka Junior College (11), 143-146, 1991-01-01
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1573105977394433408
-
- NII Article ID
- 110007042460
-
- NII Book ID
- AN00122901
-
- ISSN
- 09158421
-
- Web Site
- http://id.nii.ac.jp/1446/00002131/
-
- Text Lang
- ja
-
- Data Source
-
- CiNii Articles