Integrated understanding of food functional responsible factors and their functional interactions
About this project
- Japan Grant Number
- JP20H05683
- Funding Program
- Grants-in-Aid for Scientific Research
- Funding organization
- Japan Society for the Promotion of Science
- Project/Area Number
- 20H05683
- Research Category
- Grant-in-Aid for Scientific Research (S)
- Allocation Type
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- Single-year Grants
- Review Section / Research Field
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- Broad Section F
- Research Institution
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- Kyushu University
- Project Period (FY)
- 2020-08-31 〜 2025-03-31
- Project Status
- Granted
- Budget Amount*help
- 193,440,000 Yen (Direct Cost: 148,800,000 Yen Indirect Cost: 44,640,000 Yen)
Research Abstract
リキッドバイオプシーを駆使し、食品中に含まれる分子のみならず、生体や微生物を介して産生された代謝物も含め生体に作用する食由来の分子群を「食機能実行分子」として捉え、その実態を明らかにするとともに、食品の摂取前後に生じる生体応答を解析することで食機能実行分子から生体応答に繋がる分子メカニズムを解明する。さらに、食機能実行分子間の機能的な相互作用(機能性フードペアリング)を解析することで食品の機能を包括的に理解する。
Keywords
Details 詳細情報について
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- CRID
- 1040004221995602560
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- Text Lang
- ja
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- Data Source
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- KAKEN