細胞壁改変による農産物内在成分のバイオアベイラビリティ制御の可能性

About This Project

Japan Grant Number
JP24K21263 (JGN)
Funding Program
Grants-in-Aid for Scientific Research
Funding Organization
Japan Society for the Promotion of Science

Kakenhi Information

Project/Area Number
24K21263
Research Category
Grant-in-Aid for Challenging Research (Pioneering)
Allocation Type
  • Multi-year Fund
Review Section / Research Field
  • Medium-sized Section 41:Agricultural economics and rural sociology, agricultural engineering, and related fields
Research Institution
  • Gifu University
Project Period (FY)
2024-06-28 〜 2027-03-31
Project Status
Granted
Budget Amount*help
26,000,000 Yen (Direct Cost: 20,000,000 Yen Indirect Cost: 6,000,000 Yen)

Research Abstract

本研究では農産物に対する細胞壁改変操作が胃腸消化過程での成分リリースに及ぼす影響を明らかとする。HPLC、レオメーター、AFMなどを用いることで、細胞壁改変操作および胃腸消化過程での細胞壁状態の変化を解析する。また、胃腸消化過程でのポリフェノール等の成分リリース量を分析するとともに拡散方程式などの当てはめによってその挙動を解析する。さらに、GC-MSMSを用いた成分プロファイリングによってポリフェノール以外の成分リリース状況を明らかとする。

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