Prevention of impaired cognitive function by food factors
About this project
- Japan Grant Number
- JP21H04863
- Funding Program
- Grants-in-Aid for Scientific Research
- Funding organization
- Japan Society for the Promotion of Science
- Project/Area Number
- 21H04863
- Research Category
- Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
- Allocation Type
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- Single-year Grants
- Review Section / Research Field
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- Medium-sized Section 59:Sports sciences, physical education, health sciences, and related fields
- Research Institution
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- Kyushu University
- Project Period (FY)
- 2021-04-05 〜 2025-03-31
- Project Status
- Granted
- Budget Amount*help
- 42,640,000 Yen (Direct Cost: 32,800,000 Yen Indirect Cost: 9,840,000 Yen)
Research Abstract
本研究は、食品因子による未病段階での認知症の改善・予防を実現することである。すなわち、認知機能低下を未病段階で予防・改善する食品因子を予測し、実践できる認知症予防食品科学を構築する。血液脳関門(BBB)を透過できる、腸管吸収性が保証される、標的受容体へ結合し、脳機能を改善できる食品因子を明示し、食生活からの認知症発症予防の可能性を明らかにする。
Keywords
Details 詳細情報について
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- CRID
- 1040850857190439680
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- Text Lang
- ja
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- Data Source
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- KAKEN
- IRDB