- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Knowledge Graph Search feature is available on CiNii Labs
- 【Updated on June 30, 2025】Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
Experimental production of processed meat products using various kinds of meat and application of rice Koji
Bibliographic Information
- Other Title
-
- 各種食肉を用いた食肉製品の試作開発及び米麹の適用
- カクシュ ショクニク オ モチイタ ショクニク セイヒン ノ シサク カイハツ オヨビ ベイ コウジ ノ テキヨウ
Search this article
Description
地域資源の有効活用の観点から、安心・安全で付加価値の高い食肉製品の開発を目指して、各種食肉(畜肉・獣肉)を用いたソーセージ等の食肉製品を試作した。県内で捕獲された猪や鹿の肉及びそれらを各々用いて試作したソーセージについて各種分析を行い、一般的に食されている豚肉ソーセージと比較した。食肉製品製造における新たな加工法として微生物の利用を検討したところ、米麹の添加及び熟成により、いずれの肉種においても食味や食感の改善が確認された。
Journal
-
- あいち産業科学技術総合センター研究報告
-
あいち産業科学技術総合センター研究報告 (4), 116-119, 2015-12
豊田 : あいち産業科学技術総合センター企画連携部
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1050564288715864832
-
- NII Article ID
- 40020788310
-
- NII Book ID
- AA12605911
-
- ISSN
- 21875073
-
- NDL BIB ID
- 027240847
-
- Text Lang
- ja
-
- Article Type
- journal article
-
- Data Source
-
- IRDB
- NDL Search
- CiNii Articles