Studies on the manufacture of Tofuyo by Beni-Koji in OKINAWA (1) Manufacture of Beni-Koji(Department of Agricultural Chemistry)
Bibliographic Information
- Other Title
-
- 沖縄における紅麹による豆腐ようの製造に関する研究 : (1) 紅麹の製麹について(農芸化学科)
- 沖縄における紅麹による豆腐ようの製造に関する研究-1-紅麹の製麹について
- オキナワ ニ オケル ベニコウジ ニヨル トウフ ヨウ ノ セイゾウ ニカンス
Search this article
Description
紅麹の製麹において, 種麹の接種適量を検するため, 製麹試験を行なった。試験結果を要約すれば次の通りである。1フラスコ培養による製麹試験では, 種麹の接種量は, 蒸米量の1∿5%範囲での差異は認められなかった。2麹蓋使用による開放的製麹試験においては, 種麹の接種量は, 蒸米量の5%程度要することがわかった。
In order to determine a proper amount of Tane-koji in the preparation of Beni-koji, growth tests of Beni-koji were carried out. The results were as follows; 1. The growth tests using flask culture did not show any significant difference among the quantities of Tane-koji in the range of 1-5% with respect to the amount of steamed rice. 2. The growth tests using an open system, koji cover, showed that a proper growth required 5% Tane-koji with respect to steamed rice.
紀要論文
Journal
-
- The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus
-
The Science Bulletin of the Faculty of Agriculture. University of the Ryukyus (24), 263-267, 1977-12-01
琉球大学農学部
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1050574201776263424
-
- NII Article ID
- 110000220566
-
- NII Book ID
- AN00250548
-
- ISSN
- 03704246
-
- HANDLE
- 20.500.12000/4243
-
- NDL BIB ID
- 1920605
-
- Text Lang
- ja
-
- Article Type
- departmental bulletin paper
-
- Data Source
-
- IRDB
- NDL
- CiNii Articles