書誌事項
- タイトル別名
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- Studies on the manufacture of Tofuyo by Beni-Koji in OKINAWA (1) Manufacture of Beni-Koji(Department of Agricultural Chemistry)
- 沖縄における紅麹による豆腐ようの製造に関する研究-1-紅麹の製麹について
- オキナワ ニ オケル ベニコウジ ニヨル トウフ ヨウ ノ セイゾウ ニカンス
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説明
紅麹の製麹において, 種麹の接種適量を検するため, 製麹試験を行なった。試験結果を要約すれば次の通りである。1フラスコ培養による製麹試験では, 種麹の接種量は, 蒸米量の1∿5%範囲での差異は認められなかった。2麹蓋使用による開放的製麹試験においては, 種麹の接種量は, 蒸米量の5%程度要することがわかった。
In order to determine a proper amount of Tane-koji in the preparation of Beni-koji, growth tests of Beni-koji were carried out. The results were as follows; 1. The growth tests using flask culture did not show any significant difference among the quantities of Tane-koji in the range of 1-5% with respect to the amount of steamed rice. 2. The growth tests using an open system, koji cover, showed that a proper growth required 5% Tane-koji with respect to steamed rice.
紀要論文
収録刊行物
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- 琉球大学農学部学術報告
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琉球大学農学部学術報告 (24), 263-267, 1977-12-01
琉球大学農学部
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詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1050574201776263424
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- NII論文ID
- 110000220566
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- NII書誌ID
- AN00250548
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- ISSN
- 03704246
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- HANDLE
- 20.500.12000/4243
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- NDL書誌ID
- 1920605
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- 本文言語コード
- ja
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- 資料種別
- departmental bulletin paper
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- データソース種別
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- IRDB
- NDL
- CiNii Articles