- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Automatic Translation feature is available on CiNii Labs
- Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
Gel-forming ability of heated gel of minced meat and washed minced meat prepared from frozen beach conger
Bibliographic Information
- Other Title
-
- 冷凍クロアナゴから調製した落し身および水晒し肉の加熱ゲル形成能
Search this article
Description
低利用資源であるクロアナゴのねり製品への利用を目的として,冷凍クロアナゴから調製した落し身および水晒し肉の加熱ゲル形成能について検討した。これらの加熱ゲルの物性は,ねり製品の原料として利用可能なレベルであると判断した。なお,水晒し肉では40~50℃の予備加熱において,落し身にはみられなかった顕著なゲル物性の低下がみられ,ミオシンの分解を確認した。水晒し肉は,低温(5℃)で坐らせると,より優れた物性となった。また,落し身よりも水晒し肉の方が,冷凍すり身に適していることを明らかにした。
Journal
-
- 長崎県水産試験場研究報告
-
長崎県水産試験場研究報告 (39), 9-15, 2013-10
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1050845763689677056
-
- NII Article ID
- 220000149550
-
- NII Book ID
- AN00386368
-
- ISSN
- 03888401
-
- Text Lang
- ja
-
- Article Type
- journal article
-
- Data Source
-
- IRDB
- CiNii Articles