ポストカラム反応を用いたHPLCによる鶏の組織中のグリカルピラミドの残留分析

書誌事項

タイトル別名
  • Determination of Glycarbylamide Residues in Chicken Tissues by HPLC with Post-Column Reaction
  • ジョウホウヒロバ ジュショウシャ コウエン ノ ガイヨウ ショクヒン チュウ ノ ドウブツヨウ イヤク ヒントウ ノ ブンセキ ニ カンスル ケンキュウ ヘイセイ 18ネンド ニホン ショクヒン エイセイ ガッカイショウ
  • ポストカラム ハンノウ オ モチイタ HPLC ニ ヨル ニワトリ ノ ソシキ チュウ ノ グリカルピラミド ノ ザンリュウ ブンセキ

この論文をさがす

説明

A newly developed HPLC method for determination of glycarbylamide (GB) in chicken liver was applied to other tissues (muscle, fat and kidney). The recoveries of GB in muscle, fat and kidney were 87.2% (CV 0.5), 91.3% (CV 4.7), 79.7% (CV 1.0), respectively. The detection limit of GB was 0.01 ppm. GB concentrations were determined by this method in tissues (muscle, fat, liver and kidney) from chickens sacrificed 5 days after oral administration of GB mixed in feed at 60 mg/kg of feed for 7 days. GB was not detected in these chicken tissues.

収録刊行物

  • 食品衛生学雑誌

    食品衛生学雑誌 47 (6), 293-296, 2006

    公益社団法人 日本食品衛生学会

参考文献 (10)*注記

もっと見る

詳細情報 詳細情報について

問題の指摘

ページトップへ