クワ種子の発芽を促進する高温処理の作用機構
書誌事項
- タイトル別名
-
- Mechanism of stimulation of germination of mulberry seeds by high-temperature treatment.
- クワ シュシ ノ ハツガ オ ソクシンスル コウオン ショリ ノ サヨウ キコ
この論文をさがす
説明
High temperature treatment during a short time (e. g., 15min at 35°C) stimulated the germination of mulberry seeds at 25°C. Sensitivity of the seeds to the high temperatures continued to increase after imbibition and leveled off after about 20hr of imbibition. Far-red light irradiation applied immediately before or after the treatment with high temperatures did not suppress the stimulating effect of high temperatures. On the basis of these results, a possible mechanism for the high-temperature action was proposed.
収録刊行物
-
- 日本蚕糸学雑誌
-
日本蚕糸学雑誌 56 (2), 138-142, 1987
社団法人 日本蚕糸学会
- Tweet
詳細情報 詳細情報について
-
- CRID
- 1390001204531910144
-
- NII論文ID
- 130003834474
-
- NII書誌ID
- AN00190300
-
- ISSN
- 1884796X
- 00372455
-
- NDL書誌ID
- 3135026
-
- 本文言語コード
- ja
-
- データソース種別
-
- JaLC
- IRDB
- NDL
- CiNii Articles
-
- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可