Use of household refrigerator for mushroom storage-Comparison of acceptabillity of storing frozen Tricholoma matsutake and Pholiota nameko and rehydrated dried Lentinus edodes in household freezer-

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  • キノコの保存に対する家庭用冷凍冷蔵庫の利用について冷凍したマツタケ,ナメコと水戻しした干しシイタケを冷凍保存した場合の受容性の検討について概説した。
  • キノコの保存に対する家庭用冷凍冷蔵庫の利用--冷凍したマツタケ,ナメコと水戻しした干しシイタケを冷凍保存した場合の受容性の検討
  • キノコ ノ ホゾン ニ タイスル カテイヨウ レイトウ レイゾウコ ノ リヨウ レイトウシタ マツタケ ナメコ ト ミズモドシシタ ホシシイタケ オ レイトウ ホゾンシタ バアイ ノ ジュヨウセイ ノ ケントウ
  • —Comparison of acceptabillity of storing frozen <I>Tricholoma matsutake</I> and <I>Pholiota nameko</I> and rehydrated dried <I>Lentinus edodes</I> in household freezer—
  • ―冷凍したマツタケ, ナメコと水戻しした干しシイタケを冷凍保存した場合の受容性の検討―

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Abstract

  A short-term frozen storage time has no effect on the taste of Tricholoma matsutake (abbrev. matsutake) in soup and foil-roast, and Pholiota nameko (nameko) in rice porridge. The taste of frozen matsutake and nameko have taste similar to the fresh ones in sensory tests.<RR>  A three-month frozen storage is utilized for dried shiitake which is rehydrated before freezing. The rehydrating method is for 8 to 12 hours at 5°C in a household freezer.

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