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Effect of thermal history on elastic modulus of gellan gum gels
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- Department of Food and Human Health Sciences Graduate school of Human Life Science Osaka City University
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- Department of Food and Human Health Sciences Graduate school of Human Life Science Osaka City University
Bibliographic Information
- Other Title
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- ジェランガムゲルの弾性率に対する熱履歴の影響
Description
熱履歴がジェランガムゲルの弾性率に及ぼす影響を調べるため、冷却速度、貯蔵温度、貯蔵時間を変えたゲルの弾性率および弾性率の温度依存性を調べた。冷却速度を変えて作成したジェランガムゲルの弾性率を比較したところ、毎分0.5度で冷却して作成したゲルの弾性率は毎分約15度で冷却して作成したゲルの弾性率よりも10倍ほど大きかった。25度で2時間保存したゲルの弾性率と25度で2時間保存した後4度で20時間保存したゲルの弾性率は25度以上ではほぼ一致した。ゲル化の際の冷却速度が低温での保存よりもジェランガムゲルの弾性率に大きく影響することが示された。
Journal
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- Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science
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Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science 14 (0), 107-107, 2002
The Japan Society of Cookery Science
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Keywords
Details 詳細情報について
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- CRID
- 1390001205688910976
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- NII Article ID
- 130007009718
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- Data Source
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- JaLC
- CiNii Articles
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- Abstract License Flag
- Disallowed