- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Knowledge Graph Search feature is available on CiNii Labs
- 【Updated on June 30, 2025】Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
Physiologically Active Components of Soybean and their Health Benefits
-
- SUGANO Michihiro
- Prefectural University of Kumamoto
-
- TAKAMATSU Kiyoharu
- Fuji Oil Co., Ltd.
Bibliographic Information
- Other Title
-
- 大豆の生理活性成分とその効用
- ダイズ ノ セイリ カッセイ セイブン ト ソノ コウヨウ
Search this article
Description
大豆は米と共に最も馴染み深い食品であり, 機能性の優れた食品でもある。このことは大豆を使った食品群の豊富なことからも経験的に感じてきたことである。その機能性の宝庫である大豆タンパク質の生理活性成分の効用について先端的な研究例を紹介していただいた.(ここで言う大豆タンパク質とは, 学術研究に汎用されている純度90%程度の分離大豆タンパク質標品で, タンパク質以外にイソフラボン, サポニンなどを含んでいる。)
Journal
-
- JOURNAL OF THE BREWING SOCIETY OF JAPAN
-
JOURNAL OF THE BREWING SOCIETY OF JAPAN 99 (3), 148-155, 2004
Brewing Society of Japan
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390001206102852480
-
- NII Article ID
- 10012701745
-
- NII Book ID
- AN10034389
-
- COI
- 1:CAS:528:DC%2BD2cXivVahsrs%3D
-
- ISSN
- 21864012
- 09147314
-
- NDL BIB ID
- 6891784
-
- Data Source
-
- JaLC
- NDL Search
- Crossref
- CiNii Articles
-
- Abstract License Flag
- Disallowed