ラ·フランスパウダーおよびラ·フランスエッセンス香料の開発
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- 飛塚 幸喜
- 山形県工業技術センター
書誌事項
- タイトル別名
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- Development of New Food Materials Based on La France Pear Flavor<BR>—Development of “La France powder” and “La France essence”—
- 地域食品研究のエクセレンス(第1回)ラ・フランスパウダーおよびラ・フランスエッセンス香料の開発
- チイキ ショクヒン ケンキュウ ノ エクセレンス(ダイ1カイ)ラ ・ フランスパウダー オヨビ ラ ・ フランスエッセンス コウリョウ ノ カイハツ
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説明
La France pear is one of the most popular European pears in Japan. Its typical charms include the fine aroma and the smooth texture. In Japan, Yamagata prefecture is one of the major La France pear-producing areas. To promote new local specialty processed foods and drinks in the Yamagata district, we developed two new food materials made from La France pear. One is a powdered material, “La France powder”, and the other is a liquid material, “La France essence”. Their beneficial characteristics include their natural and fine aroma. They are currently being utilized in the development of many new processed foods, drinks, etc. In this context, an overview of their development and examples of their applications are presented.
収録刊行物
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- 日本食品科学工学会誌
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日本食品科学工学会誌 60 (4), 153-158, 2013
公益社団法人 日本食品科学工学会
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詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390001206407986304
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- NII論文ID
- 10031163927
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- NII書誌ID
- AN10467499
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- ISSN
- 18816681
- 1341027X
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- NDL書誌ID
- 024401370
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- 本文言語コード
- ja
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- データソース種別
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- JaLC
- IRDB
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可