Effects of .GAMMA.-oryzanol supplementation to diet including astaxanthin on discoloration of yellowtail flesh
-
- NAGASAKA REIKO
- Department of Food Science & Technology, Tokyo University of Marine Science and Technology
-
- KAZAMA TAKAMITSU
- Department of Food Science & Technology, Tokyo University of Marine Science and Technology
-
- USHIO HIDEKI
- Department of Food Science & Technology, Tokyo University of Marine Science and Technology Department of Aquatic Bioscience, Graduate School of Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo
-
- SAKAMOTO HIROSHI
- Sakamoto Feeds Company Limited
-
- SAKAMOTO KEN-ICHI
- Sakamoto Feeds Company Limited
Bibliographic Information
- Other Title
-
- γ-オリザノールの添加がアスタキサンチン含有飼料によるブリ切り身の変色抑制作用に及ぼす影響
- g-オリザノール ノ テンカ ガ アスタキサンチン ガンユウ シリョウ ニ ヨル ブリ キリミ ノ ヘンショク ヨクセイ サヨウ ニ オヨボス エイキョウ
- Effects of γ-oryzanol supplementation to diet including astaxanthin on discoloration of yellowtail flesh
Search this article
Abstract
γ-オリザノールのアスタキサンチン含有飼料によるブリの肉変色抑制作用に及ぼす影響について検討を加えた。2 ヵ月間アスタキサンチンあるいはアスタキサンチンと γ-オリザノールを投与し,水揚げ後,切り身を 4°C で 48 時間貯蔵して血合筋の色調の変化を解析した。その結果,γ-オリザノールとアスタキサンチンの同時投与で,魚肉変色抑制効果が最も高いことが明らかとなった。<br>
Journal
-
- NIPPON SUISAN GAKKAISHI
-
NIPPON SUISAN GAKKAISHI 77 (6), 1101-1103, 2011
The Japanese Society of Fisheries Science
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390001206418441600
-
- NII Article ID
- 10029654246
- 20001328898
-
- NII Book ID
- AN00193422
-
- COI
- 1:CAS:528:DC%2BC38XjvVOgtA%3D%3D
-
- ISSN
- 1349998X
- 00215392
-
- NDL BIB ID
- 023434235
-
- Text Lang
- ja
-
- Data Source
-
- JaLC
- IRDB
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
- KAKEN
-
- Abstract License Flag
- Disallowed