- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Knowledge Graph Search feature is available on CiNii Labs
- 【Updated on June 30, 2025】Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
-
- KINPYO Tadao
- 静岡大学農学部農芸化学科
-
- MIZUNO Takashi
- 静岡大学農学部農芸化学科
Bibliographic Information
- Other Title
-
- 紅茶の品質と化学成分
Search this article
Description
1.審査総評点の高い紅茶ほど「可溶性窒素+粗直接還元糖」含量が大で,その相関はかなり高い。<BR>2.熱湯可溶分,タンニン,可溶性窒素(特に可溶性残余窒素),糖類以外の還元性物質(〃X〃)などと紅茶の審査評点との相関もやや高く,これらの含量の大なる紅茶ほど,品質が上位のようである。<BR>3.不溶性窒素,粗繊維,粗ペクチン,粕灰分,エーテル抽出物などの含量の少い紅茶ほど概して高品質であり,審査評点とは負の相関にある。
Journal
-
- Chagyo Kenkyu Hokoku (Tea Research Journal)
-
Chagyo Kenkyu Hokoku (Tea Research Journal) 1955 (6), 41-45, 1955-10-30
Japanese Society of Tea Science and Technology
- Tweet
Keywords
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390282679252769280
-
- NII Article ID
- 130000738779
-
- ISSN
- 03666190
-
- Data Source
-
- JaLC
- Crossref
- CiNii Articles
-
- Abstract License Flag
- Disallowed