書誌事項
- タイトル別名
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- Risk Perceptions of General Public in Food Domain
- 食品領域における市民のリスク認知構造--サイコメトリック・パラダイムの応用による検討
- ショクヒン リョウイキ ニ オケル シミン ノ リスク ニンチ コウゾウ サイコメトリック パラダイム ノ オウヨウ ニ ヨル ケントウ
- Applying the Psychometric Paradigm
- -サイコメトリック・パラダイムの応用による検討-
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説明
For the present study, a survey was conducted by mail in the autumn of 2004 to elicit public perceptions of food-related hazards using the psychometric paradigm following two provisional studies. The respondents (n=183) were asked to rate 15 potential food-related hazards on 18 risk characteristics with sevenpoint scales. Responses were examined via principal-component analysis to obtain a structural representation of risk perception with three dimensions labeled as ‘future societal problem’, ‘distinctiveness of damage’, and ‘self-controllability’. The results would contribute to ‘effective’ risk communication, giving suggestions to risk communication practitioners how the public constitute the concept of risk in food domain.
収録刊行物
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- 日本リスク研究学会誌
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日本リスク研究学会誌 19 (1), 1_55-1_62, 2009
一般社団法人日本リスク学会
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詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390282679408420608
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- NII論文ID
- 130004845558
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- NII書誌ID
- AN10490730
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- ISSN
- 21854548
- 09155465
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- NDL書誌ID
- 10240471
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- 本文言語コード
- ja
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- データソース種別
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- JaLC
- NDLサーチ
- CiNii Articles
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可