Studies on the Decomposition of L-Ascorbic Acid. Part XII

  • KAMIYA Shintaro
    Department of Agricultural Chemistry, Faculty of Agriculture, Shizuoka University, Iwata

Bibliographic Information

Other Title
  • L-アスコルビン酸の分解に関する研究 (XII)
  • Browning Reaction of L-Ascorbic Acid. (2)
  • L-アスコルビン酸の褐変分解(その2)

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L-AsAの褐変機構をあきらかにするため, DAsAおよびキシロソンの加熱褐変分解をおこない,両者よりレダクトンA (5-メチル3, 4-ジヒドロキシテトロン),レダクトンB,レダクrンC,フラン2-カルボン酸および少量のフルフラール系物質をえて,これらの生成機構を推定し,又褐変は主としてレダクトン類の生成によることをあきらかとした.

Journal

  • Nippon Nōgeikagaku Kaishi

    Nippon Nōgeikagaku Kaishi 33 (5), 402-406, 1959

    Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry

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Details 詳細情報について

  • CRID
    1390282679540305280
  • NII Article ID
    130001231245
  • DOI
    10.1271/nogeikagaku1924.33.5_402
  • ISSN
    18836844
    00021407
  • Text Lang
    ja
  • Data Source
    • JaLC
    • Crossref
    • CiNii Articles
  • Abstract License Flag
    Disallowed

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