- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Knowledge Graph Search feature is available on CiNii Labs
- 【Updated on June 30, 2025】Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
Bibliographic Information
- Other Title
-
- グレーン ・ ウイスキー ニ カンスル ケンキュウ-7-バクガ トウカモロミ ニ オケル タイサンセイ グルクアミラーゼ ノ ハッコウ ソクシン コウカ
- 麦芽糖化もろみにおける耐酸性グルクアミラーゼの発酵促進効果
Search this article
Description
グレーン・ウイスキー膠にグルクアミラーゼを添加してSecondary conversionを強調する際, 膠に麦芽アミラーゼ活性の有無にかかわらず, 無添加のものより経時的CO2減量が先行するという発酵促進現象が観察された。<BR>この現象は麦芽アミラーゼとグルクアミラーゼの酵素反応生成物, 即ちマルトースとグルコースの酵母の発酵初速度の著しい相違によるものと理解される。
Journal
-
- JOURNAL OF THE SOCIETY OF BREWING,JAPAN
-
JOURNAL OF THE SOCIETY OF BREWING,JAPAN 75 (8), 665-667, 1980
Brewing Society of Japan
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390282681027645184
-
- NII Article ID
- 130004324850
-
- NII Book ID
- AN00192226
-
- ISSN
- 21864004
- 0369416X
-
- NDL BIB ID
- 2190149
-
- Text Lang
- ja
-
- Data Source
-
- JaLC
- NDL Search
- Crossref
- CiNii Articles
-
- Abstract License Flag
- Disallowed