-
- 窄野 昌信
- 宮崎大学農学部生物資源利用学科
書誌事項
- タイトル別名
-
- Research on Antiatherogenic Action of Soy Protein Isolate.
- ダイズ タンパクシツ ノ コウドウミャク コウカ サヨウ ニ カンスル ケンキュウ
この論文をさがす
説明
Ingestion of soy protein isolate (SPI) lowers the serum total cholesterol concentration in humans as well as experimental animals. Thus, SPI ingestion may reduce the risk of atherosclerosis. The antiatherogenic effect of SPI was reviewed based on our animal experiments. SPI was beneficial for reducing atherosclerosis in both hypercholesteromic rats and apolipoprotein E-deficient mice. This antiatherogenic effect of SPI was attributed to reduction of serum cholesterol and improvement of arterial lipid metabolism. The active component in SPI appeared to be in the protein part.
収録刊行物
-
- 日本栄養・食糧学会誌
-
日本栄養・食糧学会誌 53 (1), 29-32, 2000
公益社団法人 日本栄養・食糧学会
- Tweet
詳細情報 詳細情報について
-
- CRID
- 1390282681270497664
-
- NII論文ID
- 10009714295
-
- NII書誌ID
- AN00311992
-
- ISSN
- 18832849
- 02873516
-
- NDL書誌ID
- 5280565
-
- 本文言語コード
- ja
-
- データソース種別
-
- JaLC
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
-
- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可