かつお節タンパク質のプロテアーゼ消化物からの抗酸化ペプチドの分離と同定

書誌事項

タイトル別名
  • Separation and Identification of Antioxidant Peptides from Proteolytic Digest of Dried Bonito.
  • カツオブシ タンパクシツ ノ プロテアーゼ ショウカブツ カラ ノ コウサンカ ペプチド ノ ブンリ ト ドウテイ

この論文をさがす

説明

A peptidic fraction having antioxidant activity was separated from the proteolytic digest of dried bonito protein by ion-exchange chromatography and gel filtration. Further separation by ODS HPLC afforded eleven active peptides; Val-Lys-Leu, Val-Val-Lys-Leu, Val-Lys-Val, Pro-Lys-Ala-Val, Ile-Lys-Leu, Val-Pro-Ser-Gly-Lys, Glu-Ala-Lys, Phe-Val-Ala-Gly-Lys, Lys-Ala-Ile, Lys-Val-Ile, and Lys-Asp. The structure-activity relationship of these peptides was discussed.

収録刊行物

被引用文献 (8)*注記

もっと見る

参考文献 (13)*注記

もっと見る

詳細情報 詳細情報について

問題の指摘

ページトップへ