かつお節タンパク質のプロテアーゼ消化物からの抗酸化ペプチドの分離と同定
書誌事項
- タイトル別名
-
- Separation and Identification of Antioxidant Peptides from Proteolytic Digest of Dried Bonito.
- カツオブシ タンパクシツ ノ プロテアーゼ ショウカブツ カラ ノ コウサンカ ペプチド ノ ブンリ ト ドウテイ
この論文をさがす
説明
A peptidic fraction having antioxidant activity was separated from the proteolytic digest of dried bonito protein by ion-exchange chromatography and gel filtration. Further separation by ODS HPLC afforded eleven active peptides; Val-Lys-Leu, Val-Val-Lys-Leu, Val-Lys-Val, Pro-Lys-Ala-Val, Ile-Lys-Leu, Val-Pro-Ser-Gly-Lys, Glu-Ala-Lys, Phe-Val-Ala-Gly-Lys, Lys-Ala-Ile, Lys-Val-Ile, and Lys-Asp. The structure-activity relationship of these peptides was discussed.
収録刊行物
-
- 日本水産学会誌
-
日本水産学会誌 65 (1), 92-96, 1999
公益社団法人 日本水産学会
- Tweet
詳細情報 詳細情報について
-
- CRID
- 1390282681387944320
-
- NII論文ID
- 110003144745
-
- NII書誌ID
- AN00193422
-
- COI
- 1:CAS:528:DyaK1MXpvVCltA%3D%3D
-
- ISSN
- 1349998X
- 00215392
- http://id.crossref.org/issn/00215392
-
- NDL書誌ID
- 4634088
-
- 本文言語コード
- ja
-
- 資料種別
- journal article
-
- データソース種別
-
- JaLC
- IRDB
- NDLサーチ
- Crossref
- NDLデジコレ(旧NII-ELS)
- CiNii Articles
-
- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可