書誌事項
- タイトル別名
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- ケイラン オ モチイナイ スポンジケーキ ノ チョウセイ ツクネ イモ オ モチイテ
- Preparation of sponge cakes without eggs : substitution of Tukuneimo (Dioscrea Batatas Decne)
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説明
We prepared sponge cakes without eggs for egg-allergic patients. We prepared sponge cakes as authentically as possible by substituting Tukuneimo (Dioscrea Batatas Decne) for eggs. Baking powder (BP) was suitable as a leavening agent. The use of foam stabilizers (Taiyo Chemistry Co. : SP) resulted in a 50% reduction in the amount of Tukuneimo needed. The coloring of sponge cakes looked more authentic by adding vitamin B2. Adding cocoa or green tea powder masked the smell peculiar to Tukuneimo.
収録刊行物
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- 同志社女子大学生活科学
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同志社女子大学生活科学 44 54-61, 2011-02-20
京都
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詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390290699732802560
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- NII論文ID
- http://ci.nii.ac.jp/naid/40018743557
- 120005643156
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- NII書誌ID
- AA11325308
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- ISSN
- 13451391
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- NDL書誌ID
- 11027274
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- 本文言語コード
- ja
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- データソース種別
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- JaLC
- IRDB
- NDL
- CiNii Articles
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用可