-
- 和久 豊
- 株式会社ビオック
書誌事項
- タイトル別名
-
- Tane-koji (koji-starter) and koji-mold
- 第61回大会主題講演 種麹,麹菌について
- ダイ61カイ タイカイ シュダイ コウエン タネ コウジ,コウジキン ニ ツイテ
この論文をさがす
説明
<p> The koji mold is a useful mold that has been used in the production of Japan’s fermented food like miso, soy sauce, sake (rice wine), and shochu (a distilled beverage) since ancient times.</p><p> The koji mold is distributed as "Tane-koji” from Tane-koji manufacturers to each brewer.</p><p> Tane-koji has a long history, dating back to 15th century. It started with the technological development of mixing wood ash when culturing koji mold.</p><p> In this article/today, I will explain about Tane-koji and koji mold from the point of view of manufacturer.</p>
収録刊行物
-
- 日本食生活学会誌
-
日本食生活学会誌 31 (4), 217-220, 2021
日本食生活学会
- Tweet
詳細情報 詳細情報について
-
- CRID
- 1390850857223732096
-
- NII論文ID
- 130008033355
-
- NII書誌ID
- AA11804821
-
- ISSN
- 18812368
- 13469770
-
- NDL書誌ID
- 031396924
-
- 本文言語コード
- ja
-
- データソース種別
-
- JaLC
- NDLサーチ
- Crossref
- CiNii Articles
-
- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可