- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Automatic Translation feature is available on CiNii Labs
- Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
収穫後スイートバジル葉の低温障害軽減
-
- AFRINA Akter
- The United Graduate School of Agricultural Science, Gifu University
-
- KATO Masaya
- Faculty of Agriculture, Shizuoka University
-
- TAKAGI Toshihiko
- Faculty of Agriculture, Shizuoka University
-
- YAMAWAKI Kazuki
- Faculty of Agriculture, Shizuoka University
Bibliographic Information
- Other Title
-
- Alleviating Chilling Injury of Sweet Basil Leaves after Harvest
Search this article
Description
スイートバジル葉の低温障害を抑えるため,熱水処理,コンディショニング処理,糖処理の効果について調べた。熱水処理(38℃~42℃,30分~3時間)とコンディショニング処理(12℃~35℃,8時間~6日)で低温障害を軽減し,さらに糖処理あるいは糖処理とコンディショニング処理の組み合わせでも低温障害を軽減した。コンディショニング処理と糖処理の組み合わせ,特に1Mショ糖や1Mグルコースとの併用処理で,糖単独処理より大きな効果が得られた。
Journal
-
- 日本食品保蔵科学会誌 = Food preservation science
-
日本食品保蔵科学会誌 = Food preservation science 38 (4), 225-228, 2012-07-31
日本食品保蔵科学会
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1570291225824674048
-
- NII Article ID
- 10030964127
-
- NII Book ID
- AA11178236
-
- ISSN
- 13441213
-
- Text Lang
- en
-
- Data Source
-
- CiNii Articles