Studies on Autolysis of <i>Aspergillus oryzae</i>

  • HORIKOSHI Koki
    Department of Agricultural Chemistry, Faculty of Agriculture, University of Tokyo

Bibliographic Information

Other Title
  • 麹菌(<i>Aspergillus oryzae</i>)の自己消化について
  • コウジキン Asper gillus oryzae ノ ジコ ショウカ ニ ツイテ 1
  • Part I. Autolysis of <i>Asp. oryzae</i> under Various Conditions
  • (第1報) 自己消化に及ぼす種々の条件及び自己消化の過程

Search this article

Description

Aspergillus oryzaeの自己消化を促進させる物質について研究をし,トルオールの如き溶媒が良い事を見出した.これに依る自己消化をアミノ酸,糖の両面から考察し, freeのそれ等が体外に溶出して来る過程を,酵素的にそれ等のpolymerが分解されて,放出される過程との二つに分離した.

Journal

  • Nippon Nōgeikagaku Kaishi

    Nippon Nōgeikagaku Kaishi 32 (8), 603-607, 1958

    Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry

Details 詳細情報について

Report a problem

Back to top