黄熟バナナ果実でのアセチルCoA合成酵素の存在
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- ウェンダコーン S.K.
- 大阪府立大学大学院農学生命科学研究科
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- 上田 悦範
- 大阪府立大学大学院農学生命科学研究科
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- 今堀 義洋
- 大阪府立大学大学院農学生命科学研究科
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- 冨増 悠佑
- 大阪府立大学大学院農学生命科学研究科
書誌事項
- タイトル別名
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- Presence of Acetyl-CoA Synthetase in Ripened Bananas
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説明
Acetyl-CoA synthetase (ACS) activity in fully ripened bananas was determined by HPLC. The ACS activity was higher for acetate as a substrate than for butyrate. The higher substrate specificity for acetate than for butyrate evidences that banana produces a great amount of acetate esters and a less amount of butyrate esters. The Km for MgCl2 for butyryl-CoA formation was 5-fold higher than that for acetyl-CoA formation. ACS activity was assayed in mitochondrial, microsomal, and cytosol fractions isolated from ripened banana pulp and the highest total enzyme activity was detected in the cytosol fraction. This is the first report on the presence of this enzyme, ACS, in fruit pulp.
収録刊行物
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- 日本食品保蔵科学会誌
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日本食品保蔵科学会誌 31 (2), 75-80, 2005
一般社団法人 日本食品保蔵科学会
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詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390001205117529728
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- NII論文ID
- 10015507742
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- NII書誌ID
- AA11178236
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- ISSN
- 21861277
- 13441213
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- NDL書誌ID
- 7328455
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- 本文言語コード
- en
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- データソース種別
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- JaLC
- IRDB
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可