ハトムギのえぐ味成分, 3, 4-ジヒドロオキシベンズアルデヒド配糖体の検索

書誌事項

タイトル別名
  • On the Irritant Substance, Glycoside of 3, 4-dihydroxybenzaldehyde in Hatomugi, <I>Coix Lacryma-Jobi Linné, var. Ma-yuen Stapf.</I>
  • ハトムギ ノ エグ ミ セイブン 3 4 ジヒドロオキシベンズアルデヒド ハイ

この論文をさがす

抄録

The main irritant substance of Hatomugi, Coix Lacryma-Jobi Linné, var. Ma-yuen Stapf, was isolated. From the results of analysis of this substance by means of hydrolysis, thin layer chromatography, elementary analysis and infrared spectroscopy, the irritant substance in Hatomugi was presumed as a glucoside of 3, 4-dihydroxybenzaldehyde.

収録刊行物

  • 栄養と食糧

    栄養と食糧 30 (6), 419-421, 1977

    公益社団法人 日本栄養・食糧学会

詳細情報 詳細情報について

問題の指摘

ページトップへ