- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Knowledge Graph Search feature is available on CiNii Labs
- 【Updated on June 30, 2025】Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
米麹の蛋白分解酵素生産について (その3)
Bibliographic Information
- Other Title
-
- 新製麹法を応用した味噌醸造について
Search this article
Description
グルタミン酸ナトリウムと燐酸1ナトリウムを添加して, Al. P.活性度をいちじるしく増強した米麹を, 味噌の醸造に応用すると, 大豆蛋白の分解が促進され, 熟成期間の短縮が可能であることが認められ, Al. P.活性度を増強した米麹の利用が, 味噌製造の改良に役立ちうることを指摘した。<BR>終りに御鞭達を賜わった岩手大学野本只勝教授, 東京大学有馬啓教授および田村学造助教授に感謝致します。
Journal
-
- JOURNAL OF THE SOCIETY OF BREWING,JAPAN
-
JOURNAL OF THE SOCIETY OF BREWING,JAPAN 58 (4), 396-399, 1963
Brewing Society of Japan
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390282681053294976
-
- NII Article ID
- 130004109874
-
- ISSN
- 21864004
- 0369416X
-
- Text Lang
- ja
-
- Data Source
-
- JaLC
- Crossref
- CiNii Articles
-
- Abstract License Flag
- Disallowed